Datsis Physiotherapy Υπηρεσίες Τεχνικές Χειροπρακτικής Manual Therapy

Τεχνικές Χειροπρακτικής Manual Therapy

Τεχνικές Χειροπρακτικής Manual Therapy

Τεχνικές Χειροπρακτικής Manual Therapy

Το manual therapy (Τεχνικές χειροπρακτικής) είναι μια κλινική προσέγγιση που βασίζεται σε εξειδικευμένη φυσικοθεραπεία. Για την αντιμετώπιση παθήσεων που επηρεάζουν το μυοσκελετικό και το νευρικό σύστημα.

Περιλαμβάνει:

Παθητική κινητοποιήση και χειρισμούς σπονδυλικών και περιφερικών αρθρώσεων

 • Τεχνικές μυϊκής ενεργοποίησης
 • Τεχνικές μυϊκής χαλάρωσης
 • Κινητοποιήσεις του νευρικού ιστού

Το Manual therapy είναι μια εξαιρετική αποτελεσματική μέθοδος αποκατάστασης και θεραπείας, περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα τεχνικών και μεθόδων, οι οποίες εφαρμόζονται εξατομικευμένα σύμφωνα με τα συμπτώματα του κάθε ασθενούς ξεχωριστά.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις δεν είναι απλώς η εφαρμογή μιας τεχνικής αλλά επειδή αποτελεί μια ολόκληρη «διαδικασία» για τη αποκατάσταση της δυσλειτουργίας του ασθενή η οποία βασίζεται σε ένα συλλογιστικό μοντέλο. Συνδυάζει τις επιστημονικές εξελίξεις και βασίζεται στον κλινικό συλλογισμό (clinical reasoning) στοχεύοντας στην αιτία του προβλήματος και στην άμεση ανακούφιση του πόνου και των συμπτωμάτων.

Το ιστορικό και η εμπειρία του φυσικοθεραπευτή είναι εξαιρετικής και μείζονος σημασίας για την διάγνωση της αιτίας και την αποκατάσταση καθώς ο φυσικοθεραπευτής συλλέγει και αξιολογεί πληροφορίες προκειμένου να αναπτύξει ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας .

Πλεονεκτήματα manual therapy

Το Manual therapy, είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος , για τη θεραπεία του μυοσκελετικού πόνου και της δυσλειτουργίας και μπορεί να προσφέρει ευεργετικές αλλαγές αποκαθιστώντας την κινητικότητα, βελτιώνει τον κινητικό έλεγχο, μειώνει τον πόνο και για εμένα προσωπικά το πιο βασικό, βελτιώνει την καθημερινότητα (ψυχολογική αλλά και λειτουργική) που ζει ο καθένας μας.

 • Η θεραπεία στοχεύει στην αίτια του προβλήματος και όχι στο σύμπτωμα.
 • Η αποκατάσταση είναι ουσιαστική.
 • Έχει άμεσα αποτελέσματα,ο ασθενής μπορεί να αισθανθεί την βελτίωση σε αρκετές περιπτώσεις, ακριβώς μετά την θεραπεία.
 • Μείωση του πόνου
 • Βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων
 • Αύξηση του εύρους κίνησης, διευκόλυνση της κίνησης.
 • Βελτίωση στάσης του σώματος.
 • Τις τεχνικές Manual Therapy μπορούν να τις δεχθούν Όλοι οι ασθενείς, ανεξαρτήτου ηλικίας.

‘’Η κίνηση είναι ζωή”

Instagram

Τι είπαν οι ασθενείς μου

Gregory Staggel
Gregory Staggel
7 Oκτώβριος 2023
Από την πρώτη στιγμή που περάσα την πόρτα του ιατρείου, η εγκάρδια υποδοχή και η επαγγελματική στάση με έκαναν να νιώθω άνετα και ασφαλής. Ένα από τα στοιχεία που καταπλήσσουν είναι η διαρκής εκπαίδευση και η υιοθέτηση των πιο σύγχρονων τεχνικών και μεθόδων. Πάντα είναι ενημερωμένος για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της φυσιοθεραπείας και διασφαλίζει ότι η πρακτική του ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα. Είναι εμφανές ότι η φυσιοθεραπεία για αυτόν δεν αποτελεί απλώς επάγγελμα, αλλά αντιπροσωπεύει μια αληθινή αποστολή. Η επιμονή του, σε συνδυασμό με τον θερμό χαρακτήρα του, δημιουργεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας που ενισχύει την θεραπευτική διαδικασία. Συνοψίζοντας, η συνεργασία μου μαζί του αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο φροντίδας και αφοσίωσης προς την υγεία μου. Είναι προφανές ότι η εμπειρία, ο επαγγελματισμός και η αγάπη για το επάγγελμα του αναδεικνύονται σε κάθε συνεδρία, καθιστώντας τη φυσιοθεραπεία μια αναζωογονητική εμπειρία για το σώμα και το πνεύμα.
Ναταλία Κεφαλληνού
Ναταλία Κεφαλληνού
2 Oκτώβριος 2023
Η εμπειρία από το φυσικοθεραπείο ήταν πολύ ικανοποιητική! Ο κατάλληλα εξοπλισμένος χώρος, ο επαγγελματισμός του Χάρη και οι εξειδικευμένες ασκήσεις με βοήθησαν σε σημαντικό βαθμό με το πρόβλημά μου. Σε κάθε συνεδρία έβλεπα σταθερή βελτίωση στο πόδι μου. Ταυτόχρονα, το φιλικό και ευχάριστο κλίμα που δημιουργούσε ο φυσικοθεραπευτής μου κέρδισε την εμπιστοσύνη. Τον συνιστώ ανεπιφίλακτα!
Giannis Dendrinos
Giannis Dendrinos
28 Σεπτέμβριος 2023
Απευθύνθηκα στον Κ. Ντάτση για συνεδρίες φυσικοθεραπείας και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ο Κ. Ντάτσης είναι πολύ επεξηγηματικός ως προς τις λύσεις που προσφέρει, καθησυχαστικός. Μου πρότεινε επίσης μια σειρά από λύσεις που με ωφέλησαν. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα κυρίως για την εμπιστοσύνη που μου γέννησε ως επαγγελματίας.
sarah cui
sarah cui
8 Σεπτέμβριος 2023
Highly recommend!The most professional physiotherapists I had visited in Athens~ especially the acupuncture,helped me a lot.
Dora Alexandri
Dora Alexandri
26 Iούνιος 2023
Εδώ κ 2 μήνες περίπου ξεκίνησα φυσικοθεραπείες λόγω χρόνιου προβλήματος ευθειασμού στον αυχένα αλλά κ μέσης. Η βελτίωση είναι σημαντική κ αυτό οφείλεται στην άρτια γνώση κ πείρα από τον φυσικοθεραπευτή Χάρη Ντάτση. Προσιτός, ευγενικός , καταρτισμένος στη δουλειά του με τα κατάλληλα μέσα, εδώ πρέπει να πω κ με τον ιδιαίτερα προσεγμένο κ καθαρό χώρο νιώθεις ασφάλεια κ ηρεμία. Συνεχίζω κ θα συνεχίσω να τον εμπιστεύομαι!!!
Nikos Anastasopoulos
Nikos Anastasopoulos
26 Μάιος 2023
Ο Χάρης Ντατσης είναι εξαιρετικός στη δουλειά του. Με υπομονή και επιμονή και επιστημονική κατάρτιση καθώς και μεγάλη εμπειρία με βοήθησε να αποκτήσω μια ποιοτική καθημερινοτητα.
Stratos Kamargiakis
Stratos Kamargiakis
8 Φεβρουάριος 2023
Συστήνω ανεπιφύλακτα! Προσεγμένες και εξελιγμένες εγκαταστάσεις, χαλαρο και φιλικό κλίμα και πάνω από ολα επαγγελματισμος. Προσωποποιημενη ανάλυση ιστορικού ασθενούς, προσαρμογή θεραπείας στις δυνατότητες του και συνέπεια!
Mike Tsantilas
Mike Tsantilas
6 Φεβρουάριος 2023
Είναι επαγγελματίας, ξέρει πολύ καλά το πως λειτουργεί το σώμα! Είχα χρόνιο θέμα και με βοήθησε πολύ!
Ioυλία Βλάχου
Ioυλία Βλάχου
5 Φεβρουάριος 2023
Είναι εξαιρετικος επαγγελματιας και άνθρωπος, είδα διαφορά σε λίγες μόνο συνεδρίες (ο βελονισμός με βοήθησε πάρα πολύ εμένα προσωπικά, όπως και οι υπόλοιπες τεχνικές που χρησιμοποιεί). Τον συστήνω ανεπιφύλακτα και δε τον αλλάζω με τίποτα, ότι και να πω είναι λίγο.
Ilias Smyrnaios
Ilias Smyrnaios
23 Σεπτέμβριος 2022
Απλά εξαιρετικός επαγγελματίας. Το υψηλό επίπεδο των γνώσεων & της εμπειρίας του σε συνδυασμό με τον δυναμικό αλλά ευαίσθητο χαρακτήρα του συντελούν σε θεραπείες με αποτέλεσμα!! Σε ευχαριστούμε πολύ!!

Φόρμα Επικοινωνίας

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ονοματεπώνυμο