Datsis Physiotherapy Υπηρεσίες Θεραπεία Trigger Point

Θεραπεία Trigger Point

Θεραπεία Trigger Point

Τι είναι το trigger point;

Πως ανακουφίζουμε τον μυϊκό πόνο με θεραπεία Trigger Point;

Η θεραπεία Trigger Point είναι μια εξειδικευμένη προσέγγιση που χρησιμοποιείται από φυσιοθεραπευτές για να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένα σημεία μυϊκού σπασμού και πόνου στο σώμα.

Διαβάστε περισσότερα: Θεραπεία Trigger Point

Τι είναι τα Σημεία Trigger Point;

Τα Trigger Point σημεία στο σώμα είναι τοπικά, υπερευαίσθητα σημεία εντός ενός μυός. Αυτά τα σημεία μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή πόνου και έντονης ενόχλησης καθημερινά. Δημιουργούνται λόγω υπερχρήσης του μυός, τραυματισμού ή άλλων παραγόντων που προκαλούν τη σύσπαση των μυϊκών ινών και τον εκφοβισμό τους. Όταν αυτά τα σημεία ενεργοποιούνται, μπορούν να προκαλέσουν έντονο πόνο σε άλλες περιοχές του σώματος.

Πώς Λειτουργεί και ποια τα οφέλη του Trigger Point;

Περιλαμβάνει τον εντοπισμό και την λύση του μυϊκού σπασμού.

Οφέλη :

  1. Ανακούφιση από τον Πόνο: Αντιμετωπίζοντας τη ριζική αιτία του πόνου, η θεραπεία μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική και συχνά γρήγορη ανακούφιση.
  2. Βελτίωση της Κινητικότητας: Η απελευθέρωση της έντασης στους μύες μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη ευελιξία και Σωστή κινητικότητα.
  3. Βελτίωση της Λειτουργικότητας: Οι ασθενείς συχνά βρίσκουν ότι μπορούν να εκτελούν καθημερινές δραστηριότητες με μεγαλύτερη άνεση και λιγότερο πόνο.
  4. Πρόληψη & Καθοδήγηση
    Οι φυσιοθεραπευτές συνεργάζονται με τους ασθενείς για να εντοπίσουν και αντιμετωπίσουν τους παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία των σημείων σπασμού,βοηθώντας έτσι στην πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων.

Καταλήγοντας, η θεραπεία Trigger Point αποτελεί ένα σημαντικό μέσο που βοηθά τους ασθενείς να βρουν ανακούφιση από τον πόνο, να βελτιώσουν τη Λειτουργικότητα και να ενισχύσουν την συνολική ποιότητα ζωής τους. Οι φυσιοθεραπευτές διαδραματίζουν ένα κρίσιμο ρόλο στον εντοπισμό και την αποτελεσματική θεραπεία των σημείων εκδοχής, προσαρμόζοντας την προσέγγισή τους στις μοναδικές ανάγκες κάθε ασθενούς. Είτε είστε αθλητής που αναρρώνει από τραυματισμό, άτομο που ζει με χρόνιο πόνο, είτε απλώς αναζητάτε βελτιωμένη μυοσκελετική υγεία, η θεραπεία Trigger Point έχει ευεργετικά αποτελέσματα.

Instagram

Τι είπαν οι ασθενείς μου

Gregory Staggel
Gregory Staggel
7 Oκτώβριος 2023
Από την πρώτη στιγμή που περάσα την πόρτα του ιατρείου, η εγκάρδια υποδοχή και η επαγγελματική στάση με έκαναν να νιώθω άνετα και ασφαλής. Ένα από τα στοιχεία που καταπλήσσουν είναι η διαρκής εκπαίδευση και η υιοθέτηση των πιο σύγχρονων τεχνικών και μεθόδων. Πάντα είναι ενημερωμένος για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της φυσιοθεραπείας και διασφαλίζει ότι η πρακτική του ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα. Είναι εμφανές ότι η φυσιοθεραπεία για αυτόν δεν αποτελεί απλώς επάγγελμα, αλλά αντιπροσωπεύει μια αληθινή αποστολή. Η επιμονή του, σε συνδυασμό με τον θερμό χαρακτήρα του, δημιουργεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας που ενισχύει την θεραπευτική διαδικασία. Συνοψίζοντας, η συνεργασία μου μαζί του αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο φροντίδας και αφοσίωσης προς την υγεία μου. Είναι προφανές ότι η εμπειρία, ο επαγγελματισμός και η αγάπη για το επάγγελμα του αναδεικνύονται σε κάθε συνεδρία, καθιστώντας τη φυσιοθεραπεία μια αναζωογονητική εμπειρία για το σώμα και το πνεύμα.
Ναταλία Κεφαλληνού
Ναταλία Κεφαλληνού
2 Oκτώβριος 2023
Η εμπειρία από το φυσικοθεραπείο ήταν πολύ ικανοποιητική! Ο κατάλληλα εξοπλισμένος χώρος, ο επαγγελματισμός του Χάρη και οι εξειδικευμένες ασκήσεις με βοήθησαν σε σημαντικό βαθμό με το πρόβλημά μου. Σε κάθε συνεδρία έβλεπα σταθερή βελτίωση στο πόδι μου. Ταυτόχρονα, το φιλικό και ευχάριστο κλίμα που δημιουργούσε ο φυσικοθεραπευτής μου κέρδισε την εμπιστοσύνη. Τον συνιστώ ανεπιφίλακτα!
Giannis Dendrinos
Giannis Dendrinos
28 Σεπτέμβριος 2023
Απευθύνθηκα στον Κ. Ντάτση για συνεδρίες φυσικοθεραπείας και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ο Κ. Ντάτσης είναι πολύ επεξηγηματικός ως προς τις λύσεις που προσφέρει, καθησυχαστικός. Μου πρότεινε επίσης μια σειρά από λύσεις που με ωφέλησαν. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα κυρίως για την εμπιστοσύνη που μου γέννησε ως επαγγελματίας.
sarah cui
sarah cui
8 Σεπτέμβριος 2023
Highly recommend!The most professional physiotherapists I had visited in Athens~ especially the acupuncture,helped me a lot.
Dora Alexandri
Dora Alexandri
26 Iούνιος 2023
Εδώ κ 2 μήνες περίπου ξεκίνησα φυσικοθεραπείες λόγω χρόνιου προβλήματος ευθειασμού στον αυχένα αλλά κ μέσης. Η βελτίωση είναι σημαντική κ αυτό οφείλεται στην άρτια γνώση κ πείρα από τον φυσικοθεραπευτή Χάρη Ντάτση. Προσιτός, ευγενικός , καταρτισμένος στη δουλειά του με τα κατάλληλα μέσα, εδώ πρέπει να πω κ με τον ιδιαίτερα προσεγμένο κ καθαρό χώρο νιώθεις ασφάλεια κ ηρεμία. Συνεχίζω κ θα συνεχίσω να τον εμπιστεύομαι!!!
Nikos Anastasopoulos
Nikos Anastasopoulos
26 Μάιος 2023
Ο Χάρης Ντατσης είναι εξαιρετικός στη δουλειά του. Με υπομονή και επιμονή και επιστημονική κατάρτιση καθώς και μεγάλη εμπειρία με βοήθησε να αποκτήσω μια ποιοτική καθημερινοτητα.
Stratos Kamargiakis
Stratos Kamargiakis
8 Φεβρουάριος 2023
Συστήνω ανεπιφύλακτα! Προσεγμένες και εξελιγμένες εγκαταστάσεις, χαλαρο και φιλικό κλίμα και πάνω από ολα επαγγελματισμος. Προσωποποιημενη ανάλυση ιστορικού ασθενούς, προσαρμογή θεραπείας στις δυνατότητες του και συνέπεια!
Mike Tsantilas
Mike Tsantilas
6 Φεβρουάριος 2023
Είναι επαγγελματίας, ξέρει πολύ καλά το πως λειτουργεί το σώμα! Είχα χρόνιο θέμα και με βοήθησε πολύ!
Ioυλία Βλάχου
Ioυλία Βλάχου
5 Φεβρουάριος 2023
Είναι εξαιρετικος επαγγελματιας και άνθρωπος, είδα διαφορά σε λίγες μόνο συνεδρίες (ο βελονισμός με βοήθησε πάρα πολύ εμένα προσωπικά, όπως και οι υπόλοιπες τεχνικές που χρησιμοποιεί). Τον συστήνω ανεπιφύλακτα και δε τον αλλάζω με τίποτα, ότι και να πω είναι λίγο.
Ilias Smyrnaios
Ilias Smyrnaios
23 Σεπτέμβριος 2022
Απλά εξαιρετικός επαγγελματίας. Το υψηλό επίπεδο των γνώσεων & της εμπειρίας του σε συνδυασμό με τον δυναμικό αλλά ευαίσθητο χαρακτήρα του συντελούν σε θεραπείες με αποτέλεσμα!! Σε ευχαριστούμε πολύ!!

Φόρμα επικοινωνίας

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ονοματεπώνυμο