Βελονισμός

βελονισμός

Πως ο βελονισμός είναι ένα πολύ χρήσιμο και επιστημονικά αποδεδειγμένο εργαλείο στα χέρια ενός Φυσικοθεραπευτή.

Ο Βελονισμός είναι μια αρχαία πρακτική που προέρχεται από την Κίνα και περιλαμβάνει την εισαγωγή λεπτών βελονών σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Αν και συχνά συσχετίζεται με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, έχει βρει επίσης έναν αξιόλογο ρόλο στον τομέα της φυσικοθεραπείας. Αυτή η ένταξη του βελονισμού στη φυσικοθεραπεία μπορεί να προσφέρει στους ασθενείς μια ολιστική και επιστημονικά αποδεκτή προσέγγιση με στόχο την άμεση ανάρρωση και την ανακούφιση από τον πόνο.

Διαχείριση του Πόνου

Ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους ο Βελονισμός συμπληρώνει τη φυσικοθεραπεία είναι μέσω της διαχείρισης του πόνου. Οι φυσιοθεραπευτές συχνά εργάζονται με ασθενείς που αντιμετωπίζουν έντονο πόνο ο οποίος δυσκολεύει ουσιαστικά την καθημερινότητα τους. Ασθενείς με μυοσκελετικό, νευροπαθητικό, οξύ ή χρόνιο, ή πόνο που προκύπτει από τραυματισμούς. Ο Βελονισμός βοηθά στην ενεργοποίηση των φυσικών μηχανισμών ανακούφισης του ίδιου του σώματος του ασθενή. Η εισαγωγή βελονών σε συγκεκριμένα σημεία ενεργοποιεί την απελευθέρωση όπιοειδών ουσιών ενδορφίνες, ενδοεγκεφαλίνες που αποτελούν τους φυσικούς αναλγητικούς μηχανισμούς του σώματος μας. Αυτό μειώνει σημαντικά τον πόνο, την φλεγμονή και τη δυσφορία, επιτρέποντας στους ασθενείς να διασφαλίσουν αποτελεσματικότερη και την γρηγορότερη επανένταξη τους στις απαιτητικές καθημερινές τους δραστηριότητες. Κάνει γρηγορότερη την αποθεραπεία και την αποκατάσταση τους με στόχο την άμεση ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Μείωση της φλεγμονής και έντονου πόνου .

Η φλεγμονή είναι μια συνήθης αντίδραση σε τραυματισμούς ή χρόνιες καταστάσεις.
Ενώ κάποια φλεγμονή είναι απαραίτητη για τη διαδικασία ανάρρωσης, η υπερβολική φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε πόνο και αργή αποθεραπεία. Έχει σημειωθεί και καταγραφεί μέσω ερευνών ότι ο βελονισμός έχει αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά αποτελέσματα.

Είναι μια μέθοδος ανώδυνη και ακίνδυνη χωρίς καμία απολύτως αντένδειξη.

Instagram

Τι είπαν οι ασθενείς μου

Gregory Staggel
Gregory Staggel
7 Oκτώβριος 2023
Από την πρώτη στιγμή που περάσα την πόρτα του ιατρείου, η εγκάρδια υποδοχή και η επαγγελματική στάση με έκαναν να νιώθω άνετα και ασφαλής. Ένα από τα στοιχεία που καταπλήσσουν είναι η διαρκής εκπαίδευση και η υιοθέτηση των πιο σύγχρονων τεχνικών και μεθόδων. Πάντα είναι ενημερωμένος για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της φυσιοθεραπείας και διασφαλίζει ότι η πρακτική του ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα. Είναι εμφανές ότι η φυσιοθεραπεία για αυτόν δεν αποτελεί απλώς επάγγελμα, αλλά αντιπροσωπεύει μια αληθινή αποστολή. Η επιμονή του, σε συνδυασμό με τον θερμό χαρακτήρα του, δημιουργεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας που ενισχύει την θεραπευτική διαδικασία. Συνοψίζοντας, η συνεργασία μου μαζί του αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο φροντίδας και αφοσίωσης προς την υγεία μου. Είναι προφανές ότι η εμπειρία, ο επαγγελματισμός και η αγάπη για το επάγγελμα του αναδεικνύονται σε κάθε συνεδρία, καθιστώντας τη φυσιοθεραπεία μια αναζωογονητική εμπειρία για το σώμα και το πνεύμα.
Ναταλία Κεφαλληνού
Ναταλία Κεφαλληνού
2 Oκτώβριος 2023
Η εμπειρία από το φυσικοθεραπείο ήταν πολύ ικανοποιητική! Ο κατάλληλα εξοπλισμένος χώρος, ο επαγγελματισμός του Χάρη και οι εξειδικευμένες ασκήσεις με βοήθησαν σε σημαντικό βαθμό με το πρόβλημά μου. Σε κάθε συνεδρία έβλεπα σταθερή βελτίωση στο πόδι μου. Ταυτόχρονα, το φιλικό και ευχάριστο κλίμα που δημιουργούσε ο φυσικοθεραπευτής μου κέρδισε την εμπιστοσύνη. Τον συνιστώ ανεπιφίλακτα!
Giannis Dendrinos
Giannis Dendrinos
28 Σεπτέμβριος 2023
Απευθύνθηκα στον Κ. Ντάτση για συνεδρίες φυσικοθεραπείας και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ο Κ. Ντάτσης είναι πολύ επεξηγηματικός ως προς τις λύσεις που προσφέρει, καθησυχαστικός. Μου πρότεινε επίσης μια σειρά από λύσεις που με ωφέλησαν. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα κυρίως για την εμπιστοσύνη που μου γέννησε ως επαγγελματίας.
sarah cui
sarah cui
8 Σεπτέμβριος 2023
Highly recommend!The most professional physiotherapists I had visited in Athens~ especially the acupuncture,helped me a lot.
Dora Alexandri
Dora Alexandri
26 Iούνιος 2023
Εδώ κ 2 μήνες περίπου ξεκίνησα φυσικοθεραπείες λόγω χρόνιου προβλήματος ευθειασμού στον αυχένα αλλά κ μέσης. Η βελτίωση είναι σημαντική κ αυτό οφείλεται στην άρτια γνώση κ πείρα από τον φυσικοθεραπευτή Χάρη Ντάτση. Προσιτός, ευγενικός , καταρτισμένος στη δουλειά του με τα κατάλληλα μέσα, εδώ πρέπει να πω κ με τον ιδιαίτερα προσεγμένο κ καθαρό χώρο νιώθεις ασφάλεια κ ηρεμία. Συνεχίζω κ θα συνεχίσω να τον εμπιστεύομαι!!!
Nikos Anastasopoulos
Nikos Anastasopoulos
26 Μάιος 2023
Ο Χάρης Ντατσης είναι εξαιρετικός στη δουλειά του. Με υπομονή και επιμονή και επιστημονική κατάρτιση καθώς και μεγάλη εμπειρία με βοήθησε να αποκτήσω μια ποιοτική καθημερινοτητα.
Stratos Kamargiakis
Stratos Kamargiakis
8 Φεβρουάριος 2023
Συστήνω ανεπιφύλακτα! Προσεγμένες και εξελιγμένες εγκαταστάσεις, χαλαρο και φιλικό κλίμα και πάνω από ολα επαγγελματισμος. Προσωποποιημενη ανάλυση ιστορικού ασθενούς, προσαρμογή θεραπείας στις δυνατότητες του και συνέπεια!
Mike Tsantilas
Mike Tsantilas
6 Φεβρουάριος 2023
Είναι επαγγελματίας, ξέρει πολύ καλά το πως λειτουργεί το σώμα! Είχα χρόνιο θέμα και με βοήθησε πολύ!
Ioυλία Βλάχου
Ioυλία Βλάχου
5 Φεβρουάριος 2023
Είναι εξαιρετικος επαγγελματιας και άνθρωπος, είδα διαφορά σε λίγες μόνο συνεδρίες (ο βελονισμός με βοήθησε πάρα πολύ εμένα προσωπικά, όπως και οι υπόλοιπες τεχνικές που χρησιμοποιεί). Τον συστήνω ανεπιφύλακτα και δε τον αλλάζω με τίποτα, ότι και να πω είναι λίγο.
Ilias Smyrnaios
Ilias Smyrnaios
23 Σεπτέμβριος 2022
Απλά εξαιρετικός επαγγελματίας. Το υψηλό επίπεδο των γνώσεων & της εμπειρίας του σε συνδυασμό με τον δυναμικό αλλά ευαίσθητο χαρακτήρα του συντελούν σε θεραπείες με αποτέλεσμα!! Σε ευχαριστούμε πολύ!!

Φόρμα Επικοινωνίας

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ονοματεπώνυμο