Datsis Physiotherapy Άρθρα 5 ερωτήσεις από γυναίκες σε έναν φυσιοθεραπευτή – Συνέντευξη στο clickatlife.gr

5 ερωτήσεις από γυναίκες σε έναν φυσιοθεραπευτή – Συνέντευξη στο clickatlife.gr

Ο φυσιοθεραπευτής Χάρης Ντατσής μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για θέματα μυοσκελετικά, που ταλαιπωρούν ειδικά τις γυναίκες.

Απευθυνθήκαμε στον ειδικό και μάθαμε τα οφέλη της φυσιοθεραπείας, πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το σώμα μας από παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, αλλά και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το καλοκαίρι και τη θάλασσα για καλύτερη υγεία!

Σε ποιες περιπτώσεις η φυσιοθεραπεία μπορεί να είναι ευεργετική, ειδικά για μια γυναίκα;

Από τη φύση τους οι γυναίκες είναι πιο ενεργητικές από τους άνδρες. Έχουν αναλάβει πολλαπλούς ρόλους στην καθημερινότητα (μεγάλωμα και δραστηριότητες παιδιών, μαγείρεμα, οικιακές δουλειές και μέσα σε όλα αυτά εργάζονται σε απαιτητικά περιβάλλοντα). Φανταστείτε λοιπόν πόσο μεγάλη επιβάρυνση έχουν όλα αυτά αθροιστικά για το σώμα. Εκεί λοιπόν έρχεται ο ρόλος του πολύ καλά καταρτισμένου φυσικοθεραπευτή. Εκείνος θα δώσει συμβουλές που αφορούν την εργονομία (εφαρμοσμένη επιστήμη που έχει ως αντικείμενο τη βελτίωση της ανθρώπινης απόδοσης, υγείας και ευεξίας). Επίσης, ο έμπειρος φυσικοθεραπευτής μπορεί να δώσει εξατομικευμένες θεραπευτικές ασκήσεις -διατάσεις που και αυτές έχουν ως σκοπό τη συντήρηση και την ενδυνάμωση ώστε οι «αποθήκες» του οργανισμού να είναι έτοιμες να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη καθημερινότητα. Θεραπευτική μάλαξη, manual therapy, τεχνικές με τα χέρια και πολλά αλλά είναι τα κλειδιά που έχει στα χέρια του ο φυσικοθεραπευτής και βρίσκονται στη διάθεση κάθε γυναίκας και κάθε ανθρώπου γενικά που ήδη πάσχει από κάποιο μυοσκελετικό πρόβλημα.

Πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η πρόληψη στα μυοσκελετικά προβλήματα και τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα για αυτό;

Αναμφίβολα, η πρόληψη παίζει σημαντικό ρόλο στο να προφυλαχτεί κανείς από μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και στην ταχύτερη αποκατάσταση μέσω της φυσικοθεραπείας από οποιαδήποτε μυοσκελετική κάκωση. Η σωστή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου έχοντας ένα καλό στρώμα παίζει σημαντικό ρόλο καθώς περνάμε ένα μεγάλο μέρος του 24ώρου σε αυτή την κατάσταση. Το σωστό παπούτσι και η καλή ποιότητα σόλας, με τακούνι ύψους 2 με 3 cm στην καθημερινότητά μας αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την πρόληψη προβλημάτων της μέσης, των γονάτων και των ισχύων. Τέλος, η άσκηση και η σωστή επιλογή αυτής τρεις φορές εβδομαδιαίως αποτελεί βασικό παράγοντα της πρόληψης. Ένας έμπειρος φυσικοθεραπευτής μπορεί να δώσει ένα ειδικά διαμορφωμένο ασκησιολόγιο είτε για προληπτικούς είτε για θεραπευτικούς λόγους. Όσο για το τι εννοούμε όταν λέμε «σωστή άσκηση», θα έλεγα πως σωστή άσκηση είναι αυτή που με ανυπομονησία περιμένεις την ώρα για να την κάνεις.

Πόσο σημαντική είναι η περιβόητη σωστή στάση σώματος, τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει και πώς μπορώ να προστατευτώ;

Η σωστή στάση του σώματος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ σημαντική. Έχοντας λάθος στάση και όσο αυτή επαναλαμβάνεται καθημερινά, οι μύες και οι αρθρώσεις έχουν τεράστια επιβάρυνση και οι πόνοι δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν. Αποτελεί μια χρόνια επιβάρυνση του μυοσκελετικού που όσο πιο νωρίς διορθωθεί τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα και η καθημερινότητά μας. Τα μέσα με τα οποία μπορούμε να προστατευτούμε είναι: Η σωστή εργονομία, η άσκηση, η φυσικοθεραπεία, η μείωση του άγχους που προκαλεί μυϊκές συσπάσεις και ψυχοσωματικούς πόνους, τα συχνά διαλείμματα και φυσικά οι σωστές διατάσεις.

Δείτε όλη την συνέντευξη στο clickatlife.gr


Tι είπαν οι ασθενείς μου​

Gregory Staggel
Gregory Staggel
7 Oκτώβριος 2023
Από την πρώτη στιγμή που περάσα την πόρτα του ιατρείου, η εγκάρδια υποδοχή και η επαγγελματική στάση με έκαναν να νιώθω άνετα και ασφαλής. Ένα από τα στοιχεία που καταπλήσσουν είναι η διαρκής εκπαίδευση και η υιοθέτηση των πιο σύγχρονων τεχνικών και μεθόδων. Πάντα είναι ενημερωμένος για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της φυσιοθεραπείας και διασφαλίζει ότι η πρακτική του ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα. Είναι εμφανές ότι η φυσιοθεραπεία για αυτόν δεν αποτελεί απλώς επάγγελμα, αλλά αντιπροσωπεύει μια αληθινή αποστολή. Η επιμονή του, σε συνδυασμό με τον θερμό χαρακτήρα του, δημιουργεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας που ενισχύει την θεραπευτική διαδικασία. Συνοψίζοντας, η συνεργασία μου μαζί του αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο φροντίδας και αφοσίωσης προς την υγεία μου. Είναι προφανές ότι η εμπειρία, ο επαγγελματισμός και η αγάπη για το επάγγελμα του αναδεικνύονται σε κάθε συνεδρία, καθιστώντας τη φυσιοθεραπεία μια αναζωογονητική εμπειρία για το σώμα και το πνεύμα.
Ναταλία Κεφαλληνού
Ναταλία Κεφαλληνού
2 Oκτώβριος 2023
Η εμπειρία από το φυσικοθεραπείο ήταν πολύ ικανοποιητική! Ο κατάλληλα εξοπλισμένος χώρος, ο επαγγελματισμός του Χάρη και οι εξειδικευμένες ασκήσεις με βοήθησαν σε σημαντικό βαθμό με το πρόβλημά μου. Σε κάθε συνεδρία έβλεπα σταθερή βελτίωση στο πόδι μου. Ταυτόχρονα, το φιλικό και ευχάριστο κλίμα που δημιουργούσε ο φυσικοθεραπευτής μου κέρδισε την εμπιστοσύνη. Τον συνιστώ ανεπιφίλακτα!
Giannis Dendrinos
Giannis Dendrinos
28 Σεπτέμβριος 2023
Απευθύνθηκα στον Κ. Ντάτση για συνεδρίες φυσικοθεραπείας και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ο Κ. Ντάτσης είναι πολύ επεξηγηματικός ως προς τις λύσεις που προσφέρει, καθησυχαστικός. Μου πρότεινε επίσης μια σειρά από λύσεις που με ωφέλησαν. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα κυρίως για την εμπιστοσύνη που μου γέννησε ως επαγγελματίας.
sarah cui
sarah cui
8 Σεπτέμβριος 2023
Highly recommend!The most professional physiotherapists I had visited in Athens~ especially the acupuncture,helped me a lot.
Dora Alexandri
Dora Alexandri
26 Iούνιος 2023
Εδώ κ 2 μήνες περίπου ξεκίνησα φυσικοθεραπείες λόγω χρόνιου προβλήματος ευθειασμού στον αυχένα αλλά κ μέσης. Η βελτίωση είναι σημαντική κ αυτό οφείλεται στην άρτια γνώση κ πείρα από τον φυσικοθεραπευτή Χάρη Ντάτση. Προσιτός, ευγενικός , καταρτισμένος στη δουλειά του με τα κατάλληλα μέσα, εδώ πρέπει να πω κ με τον ιδιαίτερα προσεγμένο κ καθαρό χώρο νιώθεις ασφάλεια κ ηρεμία. Συνεχίζω κ θα συνεχίσω να τον εμπιστεύομαι!!!
Nikos Anastasopoulos
Nikos Anastasopoulos
26 Μάιος 2023
Ο Χάρης Ντατσης είναι εξαιρετικός στη δουλειά του. Με υπομονή και επιμονή και επιστημονική κατάρτιση καθώς και μεγάλη εμπειρία με βοήθησε να αποκτήσω μια ποιοτική καθημερινοτητα.
Stratos Kamargiakis
Stratos Kamargiakis
8 Φεβρουάριος 2023
Συστήνω ανεπιφύλακτα! Προσεγμένες και εξελιγμένες εγκαταστάσεις, χαλαρο και φιλικό κλίμα και πάνω από ολα επαγγελματισμος. Προσωποποιημενη ανάλυση ιστορικού ασθενούς, προσαρμογή θεραπείας στις δυνατότητες του και συνέπεια!
Mike Tsantilas
Mike Tsantilas
6 Φεβρουάριος 2023
Είναι επαγγελματίας, ξέρει πολύ καλά το πως λειτουργεί το σώμα! Είχα χρόνιο θέμα και με βοήθησε πολύ!
Ioυλία Βλάχου
Ioυλία Βλάχου
5 Φεβρουάριος 2023
Είναι εξαιρετικος επαγγελματιας και άνθρωπος, είδα διαφορά σε λίγες μόνο συνεδρίες (ο βελονισμός με βοήθησε πάρα πολύ εμένα προσωπικά, όπως και οι υπόλοιπες τεχνικές που χρησιμοποιεί). Τον συστήνω ανεπιφύλακτα και δε τον αλλάζω με τίποτα, ότι και να πω είναι λίγο.
Ilias Smyrnaios
Ilias Smyrnaios
23 Σεπτέμβριος 2022
Απλά εξαιρετικός επαγγελματίας. Το υψηλό επίπεδο των γνώσεων & της εμπειρίας του σε συνδυασμό με τον δυναμικό αλλά ευαίσθητο χαρακτήρα του συντελούν σε θεραπείες με αποτέλεσμα!! Σε ευχαριστούμε πολύ!!

Επικοινωνήστε μαζί μου​

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ονοματεπώνυμο